צופים, שחקנים ומאמנים רבים התלוננו במהלך גביע העולם בכדורגל, שהתקיימו בקייפטאון שבדרום אפריקה, על הרעש החזק של הוובוזלות. יתרה מכך, עורכי הערוצים ששידרו את המשחקים נאלצו להשתמש בתוכנות עיבוד אותות קול כדי להוריד את רעש הרקע המטריד.
למרבה ההפתעה התברר שקהל הצופים והאוהדים התרגל לוובוזלה במהלך המונדיאל וכיום חצוצרות הפלסטיק הרועשות הפכו לסימן ההיכר המפורסם ביותר של משחקי מונדיאל 2010.
לפני שהוובוזלות או הווווזלות תפסו את מקומן בהיסטוריית הכדורגל העולמית, חוקרים העוסקים בטראומה אקוסטית ניסו לבדוק את השפעה שיש לרעשים ממקור צבאי כגון: מנועים של רכבים צבאיים, טילים, פגזים, ירי מנשק קל, תותחים, מנועי מטוסים, סירנות ורמקולים, על האדם.
היה קשה מאוד להשוות את ההשפעה שיש לסוגי רעש שונים בשל ההבדלים בצליל, במשך החשיפה לרעש ובסביבה. לעומת זאת, אם נבחן את הרעש שיוצרת הוובוזלה במהלך משחקי הכדורגל במונדיאל הרי שיהיה קל יותר לבחון את ההשפעה כיוון שמדובר בצליל שהוא כמעט סטנדרטי, נחשף אליו קהל רב במשך זמן קבוע (משחק כדורגל נמשך כ-90 דקות) וגם הסביבה דומה (איצטדיוני הכדורגל זהים בגודלם ובצורתם).
ד"ר זכריה שמש, האחראי על היחידה הרפואית לטיפול בטינטון, סחרחורות ומחלת מנייר בבי"ח הדסה עין כרם, מסביר שמחקרים רפואיים שבוצעו בחיל הרפואה (צה"ל) העלו שחיילים שסבלו מנזקי רעש סבלו מתופעות נוספות כמו טינטון (רעשים באוזניים או בראש), רגישות לרעש (היפראקוזיס), קשיי שינה, חרדה, אי שקט, עצבנות, הפרעות בשיווי המשקל, כאבי ראש ועייפות. סימפטום אובייקטיבי יותר הוא אובדן שמיעה.
ד"ר שמש מוסיף כי עם תום המשחקים, סביר שנדע יותר אודות הנזקים הבריאותיים שנגרמו למשתתפים במונדיאל 2010 כתוצאה מחשיפה לרעש.
טיפול רפואי אינטגרטיבי לטינטון סחרחורת ומחלת מנייר Medical treatment of Tinnitus, Vertigo and Dizziness